Hoogwaardig dak voor Haags appartementencomplex

De bestekservice van TotaalDakConcept biedt alle informatie om kwalitatief hoogwaardige platdakconstructies te realiseren voor zowel utiliteitsbouw als woningbouw. Voorbeeld van die laatste categorie is de realisatie van appartementencomplex Calandstraat in Den Haag. Twee partners van TotaalDakConcept, Isoniq en Kingspan zijn bij de bouw van het 117 appartementen tellende complex met commerciële plint betrokken.

Dakstand® XL van Isoniq

Het ontwerp, dat gekarakteriseerd wordt door hangende balkons, is van Moke Architecten; de bouw was in handen van Ballast Nedam west. Isoniq leverde de Dakstand® XL, een prefab dakopstand van EPS100SE. Deze dakopstand is verstevigd met houten stroken en heeft op de rug een universele cacheerlaag, die geschikt is voor verlijming van de meeste soorten dakbedekkingen. Groot voordeel van de Dakstand XL, die geschikt is voor metselwerk buitenspouwbladen, is de koudebrugvrije oplossing en grote verwerkingssnelheid ten opzichte van traditionele oplossingen. Dit past uitstekend in de filosofie van TotaalDakConcept: duurzame integrale oplossingen die leiden tot een betere kwaliteit en snellere bouwtijd en daardoor veelal lagere kosten. Ook technisch, constructief en bouwfysisch onderscheidt de Dakstand XL. De dakstanden van Isoniq vormen het verbindende element tussen gevel- en dakisolatie. In het ontwerp van het appartementencomplex is namelijk ook veel zorg besteed aan dakisolatie.

Isolatieplaten van Kingspan

Kingspan leverde de Therma TR 26 FM Platdak Plaat, een hoog rendement isolatie voor platte en lichthellende daken.

Therma TR 26 FM Platdak Plaat

Deze lichtgewicht platdakplaat is een PIR hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, een alu-meerlagencomplex en heeft een λ-waarde van 0,022 W/m·K. Daarnaast leverde Kingspan de Therma TT46 FM Afschot Dakplaat, die dezelfde samenstelling en λ-waarde heeft als de platdakplaat. Beide platen voldoen aan strenge brandveiligheidseisen en worden toegepast onder mechanisch bevestigde en losliggende, geballaste dakbedekkingssystemen. De toegepaste producten zijn te raadplegen via de bestekservice van TotaalDakConcept.

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

 

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten