Parkeerdak

Parkeerdak. Wat is dat?

voorbeeld van een parkeerdak

Het woord zegt het eigenlijk al. Een parkeerdak is een dak waarop je kunt parkeren. Weinig ruimte, dure grond en meer groen. Waar moet je parkeren? Door platte daken te gebruiken als parkeergelegenheid zijn bedrijven, kantoren en openbare gebouwen gemakkelijk te bereiken.

Soorten parkeerdaken

Parkeerdaken kom je steeds meer tegen. In verschillende zwaartes. Voorbeelden van parkeerdaken zijn:

  • op het dak van de parkeergarage
  • op het dak van de supermarkt of winkelcentrum
  • op het dak van onderliggende appartementen
  • op het dak van een kantorencomplex bij concertzalen

Toepassingsmogelijkheden

Bij een woon-winkelcomplex is een parkeerdak een manier om functionaliteit en woongenot op een slimme manier te combineren. Het oogt prettig en het is te combineren met daktuinen en bergruimten. Bij logistieke gebouwen is een parkeerdak een veilige manier om vracht- en personenverkeer te scheiden. Er is minder grond nodig, het straalt rust en ruimte uit rondom het pand en je parkeert altijd in de buurt. Pardak® is het parkeerdaksysteem van Zoontjens waarmee daken geschikt en bruikbaar worden gemaakt als parkeergelegenheid. Pardak® beschikt over unieke eigenschappen die zorgen voor een stabiel en duurzaam parkeerdak.

Bestekservice parkeerdak

Totaal Dak Concept stelt een gratis bestekservicetool ter beschikking waarin het parkeerdak ook is opgenomen. Ga naar bestekservice plat dak om de algemene tool te starten. Of ga direct naar bestekservice parkeerdak om zonder kans op fouten de bestekservice verder in te vullen. Alle keuzes zijn dan afgestemd op het parkeerdak.