Dakbestrating

Dakbestrating. Wat is dat?

Dakbestrating maakt een dak leefbaar

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Maar waarmee leg je een dakterras aan? Daar komt de dakbestrating te pas. Een verantwoorde keuze in het juiste dakbestratingssysteem is belangrijk. Als je onderliggende systeem goed is, blijft de dakbestrating goed liggen en hoef je je dakterras én de dakbedekking minder snel te vervangen. Een goed systeem zorgt ervoor dat de dakbestrating stabiel ligt, het kan horizontaal of verticaal niet schuiven en er is onder de tegels ruimte waar water weg kan lopen.

Soorten dakbestrating

Als onderdeel van dakterrassen en parkeerdaken heb je de keuze uit verschillende soorten dakbestrating. De tegels van TDC partner Zoontjens liggen altijd gefixeerd of gekoppeld op een ophoogsysteem (verstelbaar of op maat gezaagd).

Toepassingsmogelijkheden en aandachtspunten

Je kunt de daktegels niet zomaar op de dakbedekking leggen. Ten eerste loop je kans dat de dakbedekking beschadigt, met alle gevolgen van dien. Verder krijgen de tegels veel krachten te verwerken. Belasting door loopverkeer – al dan niet met winkelkarretjes, steekwagens of fietsen – en natuurlijke factoren als wind en regen, zorgen ervoor dat de tegels gaan bewegen als het niet goed aangelegd is.

Bestekservice dakbestrating

Totaal Dak Concept stelt een gratis bestekservicetool ter beschikking waarin het dakbestratingsdak ook is opgenomen. Ga naar bestekservice plat dak om de algemene tool te starten. Of ga direct naar bestekservice dakbestratingsdak om zonder kans op fouten de bestekservice verder in te vullen. Alle keuzes zijn dan afgestemd op het dakbestratingsdak.