Luchtzuiveringsdak

Een luchtzuiveringsdak. Wat is dat?

Luchtzuiveringsdak

voorbeeld van een luchtzuiveringsdak

Een luchtzuiverend dak reduceert de gevolgen van luchtvervuiling. Dagelijks stoten verkeer, industrie en huishoudens giftige en luchtvervuilende NOx-deeltjes (stikstofoxiden) uit. Luchtzuiverende dakbedekking zuivert de lucht doeltreffend van deze schadelijke deeltjes. Ter illustratie: Een dak met luchtzuiverende Noxite dakbedekking van 100 m2 zuivert elk jaar de hoeveelheid NOx uit de lucht die een gemiddelde auto over 15.000 km produceert.

Soorten luchtzuivering daken

Voor het maken van luchtzuivering daken zijn bitumineuze dakbanen met een luchtzuiverende afwerking verkrijgbaar. Een luchtzuiverend bitumineus dak zet, onder invloed van zonlicht, de vervuilende stoffen om in onschadelijke restproducten. Regen spoelt deze deeltjes weg zonder dat ze de volksgezondheid en het milieu belasten. Afhankelijk van de constructie wordt het dak bedekt met luchtzuiverende dakbanen op basis van APP of SBS gemodificeerd bitumen (Icopal Noxite). De dakbanen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en garanderen een lange levensduur van het dak.

Toepassingsmogelijkheden

Elk dak kan een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit. De luchtzuiverende dakbanen van bitumen kunnen namelijk worden toegepast op vrijwel alle dakconstructies. Zowel op platte als hellende daken, bij nieuwbouw en renovatie. Het luchtzuiverende effect blijft gedurende de hele levensduur van het dak actief. Luchtzuiverende dakbanen worden verwerkt als traditionele bitumen dakbanen volgens de Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen.

Bestekservice Luchtzuiverend Dak

Totaal Dak Concept stelt een gratis bestekservicetool ter beschikking waarin het luchtzuiveringsdak ook is opgenomen. Ga naar bestekservice plat dak om de algemene tool te starten. Of ga direct naar bestekservice luchtzuiveringsdak om zonder kans op fouten de bestekservice verder in te vullen. Alle keuzes zijn dan afgestemd op het luchtzuiveringsdak.