Traditioneel dak

Een traditioneel dak. Wat is dat?

bitumen dak traditioneel

voorbeeld van een traditioneel dak

Bij een traditioneel dak staat de waterdichte beschermende functie van het dak voorop. Een plat dak van TotaalDakConcept met de beste dakbedekkingen vervult deze functie gegarandeerd.  Bijpassende dakisolatie en daktoebehoren maken de dakopbouw compleet.

Opbouw traditioneel dak

De opbouw van een traditioneel plat dak hangt af van veel factoren. De meest toegepaste plat dak constructie heeft de volgende opbouw:

1. Onderconstructie
2. Dampremmende laag / sluitlaag
3. Thermische dakisolatie met de gewenste energieprestatie
4. Dakbedekkingssyteem

Soorten traditionele daken

De keuze in dakbedekkingen is groot en hangt samen met de wensen rondom functionaliteit, duurzaamheid en bouwstijl. Een traditioneel plat dak van TotaalDakConcept wordt afgedicht met één van de volgende soorten dakbedekking:

 • Bitumen dakbedekking (Icopal EshaGum 470, EshaFlex 370)
  Sterke en stabiele dakafdichting op basis van hoogwaardig APP of SBS bitumen.
 • POCB dakbedekking (Icopal Universal)
  Eénlaagse dakbedekkingssysteem, licht van gewicht en toch ijzersterk. Voorzien van DUBOkeur, de meest milieuvriendelijke keuze in bitumen.
 • PVC dakbedekking (Icopal Cosmofin)
  Lichtgewicht en flexibele kunststof dakbedekking op basis van PVC (polyvinylchloride). Verkrijgbaar in verschillende diktes.
 • FPO dakbedekking (Icopal Monarfin)
  Lichtgewicht en flexibele kunststof dakbedekking op basis van FPO (flexibele polyolefinen). Milieuvriendelijke samenstelling.
 • EPDM (Prelasti membranen) Prelasti EPDM Membranen vanaf 1,2 mm dik  éénlaags  dakdichtingssysteem met een bewezen levensduur van minimaal 37 jaar.
  Losliggend, verlijmd of mechanisch te verwerken.
 • EPDM (Superseal dakbaan)
  Superseal vliesgecacheerde 2,1 mm dikke EPDM dakbanen met een breedte van 1,74 m éénlaags mechanisch dakdichtingssysteem.

Superseal en Prelasti beschikken beide over het DUBOkeur.

Toepassingsmogelijkheden

Een traditioneel plat dak is geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten met een betonnen, stalen of houten ondergrond. De sterkte en stabiliteit van de dragende ondergrond bepalen welke platdaksystemen mogelijk zijn. Bekijk voor toepassingsmogelijkheden van traditionele daken onze referentieprojecten.

Bestekservice Traditioneel Dak

Totaal Dak Concept stelt een gratis bestekservicetool ter beschikking waarin het traditionele dak ook is opgenomen. Ga naar bestekservice plat dak om de algemene tool te starten. Of ga direct naar bestekservice traditioneel dak om zonder kans op fouten de bestekservice verder in te vullen. Alle keuzes zijn dan afgestemd op het traditionele dak.