Brandveilige dakbedekking en isolatie EYE Filmmuseum

EYE filmmuseum is een van de meest markante, moderne gebouwen, die te vinden zijn langs de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Een futuristisch ontwerp van het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects. Een ruimteschip, een vliegtuig of een vogel? In elk geval een witte raaf, die voor een belangrijk deel het oeverbeeld bepaalt. 

Het filmmuseum biedt onderdak aan vier moderne filmzalen van respectievelijk 315, 130 (twee) en 67 zitplaatsen. Daarnaast is er bijna 1.200 m2 voor tentoonstellingen ingeruimd, educatieve activiteiten en bijeenkomsten. EYE heeft bovendien diverse werkruimten, een permanente presentatie met filmapparaten in het Panorama, een winkel en een café-restaurant.

Brandveilige isolatie en dakbedekking EYE filmmuseum

Een stalen constructie vormt de basis van het bijna organische, zwevende ontwerp. Deze constructie is voorzien van geïsoleerde dooselementen die als puzzelstukken in elkaar vallen en het dak en de gevel vormgeven.

TotaalDakConcept

Twee partners van TotaalDakConcept, Icopal en Kingspan zijn betrokken geweest bij de invulling van het dak. Zo zijn de dakelementen voorzien van een laag zelfklevende Icopal EshaBase SA om brandgevaarlijke details op een veilige manier af te schermen; de wandelementen zijn afgewerkt met stroken duurzame Icopal Universal SA dakbedekking. Verborgen kwaliteit en veiligheid, want de witte schil onttrekt de dakbedekkingssystemen van Icopal volledig aan het zicht.

Dat geldt natuurlijk ook voor de dakisolatie: onzichtbaar onmisbaar en met een focus op brandveiligheid. Het dak het filmmuseum is namelijk optimaal geïsoleerd met de hoogwaardige afschotisolatie van Kingspan Insulation. In het dak zijn de hoogrendement Therma TT40 en de Therma TT46 FM afschot dakplaten toegepast: isolatie én afschot binnen één oplossing.

Brandveiligheid was binnen het isolatieproces een belangrijk aandachtspunt. De Therma TT46 FM platen zijn voorzien van FM Approval, die reeds in de Amerikaanse wetgeving opgenomen is als eis; in Europa stellen steeds meer opdrachtgevers deze approval op het gebied van brandveiligheid verplicht. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten