Duurzame dakisolatie en dakbedekking voor distributiecentrum Bol.com

Bol.com heeft voor het onlangs opgeleverde distributiecentrum in Waalwijk het BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie Outstanding-certificaat ontvangen. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp (FKG architecten, Koog aan de Zaan) en de bouw geweest. Dat geldt ook voor het dak (en de dakisolatie), dat door de toepassing van producten van Kingspan Unidek en Icopal een hoog TotaalDakConcept-gehalte heeft.

Dakisolatie

Om aan de strenge BREEAM-eisen te voldoen, is voor het 55.000 vierkante meter grote dak gekozen voor Kingspan Platinum dakisolatie. Met recht en reden, want in de NIBE-milieudatabase wordt deze volledig recyclebare dakisolatie als meest gunstige milieukeuze gekwalificeerd. Bovendien heeft dit type dakisolatie een brandklasse van B-S2-D0 (hoge brandwerendheid). Voor het dak van het distributiecentrum zijn Unidek Platinum Kameleon en Kingspan Unidek Base toegepast, een topplaat respectievelijk onderlegplaat. Door beide platen toe te passen ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig en zeer goed presterend isolatiesysteem met een Lambda-waarde van 0,031.

Deze hoogwaardige EPS-dakisolatie onderscheidt zich van andere dakisolatie doordat ze 98% uit lucht bestaat, volledig recyclebaar is en aan de strenge normen voor brandveiligheid EN-13501 voldoet.

Dakbedekking

Icopal leverde voor het dak van het distributiecentrum van Bol.com Universal dakbedekking, die eveneens uitstekend presteert op het gebied van duurzaamheid. Deze eenlaagse bitumen dakbedekking is ijzersterk, beloopbaar, zeer stabiel en UV-en weersbestendig. De sterkte ontleent deze dakbedekking onder meer aan de polyester-glasvlies versterkingsdraden. Dankzij de beperkte dikte van 3,2 millimeter is er bovendien veel minder grondstof nodig dan voor conventionele systemen. Een bijkomende kwaliteit is dat bij het aanbrengen van de dakbedekking geen open vuur nodig is, maar slechts hete lucht. Hiermee voldoet Icopal Universal ruimschoots aan NEN 6050, die de ontwerpwaarden voor brandveilig werken op het dak weergeeft. De duurzame dakbedekking van Icopal sluit helemaal aan op de BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie Outstanding-certificering en blijft gedurende de gehele levensduur duurzaam. Na ‘gedane arbeid’ wordt de dakbedekking door Icopal weer teruggenomen en in eigen huis gerecycled. Een duurzame oplossing, die helemaal past in de filosofie van TotaalDakConcept. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten