Kwaliteitsverbetering dakterras Science Center NEMO

De vermaarde  Italiaanse architect Renzo Piano tekende voor het ontwerp van Science Center NEMO in Amsterdam. Het gebouw dat te vinden is op de kop van de IJ-tunnel heeft in de loop der jaren niets aan glans verloren. De vorm van het gebouw staat niet los van de locatie, die vanuit verschillende invalshoeken goed zichtbaar is. Dat vroeg om een bijzonder ontwerp. Enige tijd geleden ontstond de wens vanuit Nemo om de toegankelijkheid van het dakterras te vergroten. Hierbij zijn FOAMGLAS® en Zoontjens als partners van TotaalDakConcept betrokken geweest.

Hoogwaardige isolatie

Dakterras NEMO vernieuwdDe oorspronkelijke betonplaten die het openbare dakterras vormen, zijn op de zeer zwaar belastbare FOAMGLAS® type F-isolatie aangebracht om zo koudebruggen te voorkomen. Voor het overige is indertijd gekozen voor een goedkoper isolatiesysteem (losliggend geballast). Vanwege verschillende lekkages in het verleden is stapsgewijs begonnen met plannen van renovaties. Hierbij is voor het dakterras van het restaurant gekozen voor het kwalitatief hoogwaardige FOAMGLAS® Kompaktdak-systeem met T4+ afschotisolatie. Door de volledige verkleving van de waterdichte isolatieplaten behoren lekkages op dit dakgedeelte tot het verleden.

Fraaie afwerking

Daar waar de isolatie niet zichtbaar is, geldt voor de afwerking precies het tegenovergestelde. In dit project is in eerste instantie gekozen voor de waterdichte zekerheid van het FOAMGLAS systeem. Daarna moest er natuurlijk ook een fraaie afwerking op komen. Dit is de 8 centimeter dikke Dreen®Robusto-tegel van Zoontjens van 1 bij 1 meter geworden. Deze tegel is zeer geschikt voor openbare dakterrassen die zwaar worden belast en past bovendien uitstekend bij de architectuur van het gebouw. De grote vlakken en het geringe aantal naden zorgen voor een strakke uitstraling. Als onderliggend systeem voor de tegels gebruikte Zoontjens overigens het DNS®Large-systeem, dat voor een optimale drukverdeling zorgt en een strakke en stabiele fixatie met de tegels garandeert.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten