TotaalDakConcept bouwt mee aan duurzaam dak A-pier

De A-pier van Luchthaven Schiphol is de duurzaamste pier tot nu toe. Niet alleen door de grote hoeveelheid bloemen, planten en zelfs bomen die er straks komen, maar ook door het duurzame ontwerp van de klimaatgevel en de dakopbouw. Ook het hergebruik van regenwater en de toepassing van 5.000 vierkante meter aan zonnepanelen boven de technische ruimtes, dragen bij aan de duurzaamheid van deze nieuwe pier. Het duurzame dak is er een met een stempel van TotaalDakConcept.

Optimaal gebruik druksterkte

Het totale platte dak van de A-pier, dat zo’n 20.000 vierkante meter beslaat, is uitgevoerd met het FOAMGLAS ROOFBOARD dakafschotsysteem. Op dit daksysteem staan onder meer diverse luchtbehandelingskasten en koelunits, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de druksterkte van de FOAMGLAS-isolatie. Doordat de zware luchtbehandelingskasten en koelunits rechtstreeks op de drukvaste isolatielaag geplaatst konden worden is hier geen sprake van koudebruggen en wordt het aantal in te werken details beperkt en vereenvoudigd.

 

De toegepaste FOAMGLAS-isolatie voor het dak van de A-pier voldoet aan de strenge eisen met betrekking tot (on)brandbaarheid en drukvastheid. Het was de uitdrukkelijke wens om een niet volledig verkleefd systeem toe te passen en om geen (open) vuur op de daken tijdens uitvoering te hoeven hebben. Veiligheid boven alles. Het dak is afgewerkt met een kunststof dakbedekking die mechanisch bevestigd is met Eurofast-bevestigers.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten