Modulaire lichtstraat versterkt binnenbeleving

TotaalDakConcept richt zich op alle onderdelen van het platte dak. Hierop is ook de bestekservice ingericht, die oplossingen biedt voor integrale kwalitatief hoogwaardige dakconstructies. In de bestekservice zijn ook daglichtoplossingen van VELUX opgenomen. VELUX biedt voor elk type plat dak een daglichtoplossing.

VELUX Modulaire Lichtstraten

De daglichtoplossing ‘VELUX Modulaire Lichtstraten’, die een zee van daglicht biedt onder het platte dak, is onder meer toegepast in het dak van de volledige gerenoveerde Houtloods in Tilburg. Door een groot aantal Modules naast elkaar te plaatsen wordt er verbinding gelegd tussen het interieur en de buitenomgeving. De Houtloods, die in 1867 is gebouwd, is het oudste gebouw op de voormalige NS-werkplaats in de Tilburgse Spoorzone.

Kenmerkend voor de VELUX Modulaire Lichtstraten zijn de zeer goede thermische eigenschappen, de zeer snelle montagetijd en de brede toepasbaarheid. Zo kunnen ze toegepast worden in de vorm van een lessenaarsdak, zadeldak, sheddak, muuraansluiting of zelfs complete atriums. De modules kunnen zowel in vaste uitvoering als elektrisch te ventileren uitvoering geleverd worden. Ook passende raamdecoratie en aansluiting op een gebouwbeheersingssysteem zijn mogelijk.

Binnenbeleving

De oorspronkelijke gevels zijn vanuit de binnenzijde zichtbaar gemaakt, doordat de originele bogen in de voormalige NS-werkplaats zijn blootgelegd. Dankzij de modulaire lichtstraten wordt de binnenbeleving versterkt en is de verbinding met het verleden voelbaar. Het daglicht dat via het dak naar binnenvalt, heeft hierdoor meer betekenis gekregen dan het daglicht dat via de gevels naar binnen komt. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten