Daglichtoplossingen zorgen voor een gezonder binnenklimaat

De bestekservice voor het platte dak van TotaalDakConcept biedt oplossingen voor architecten die duurzame toepassingen op of in het platte dak willen realiseren. Deze toepassingen kunnen zelfs direct invloed hebben op de gezondheid van de gebruikers van een gebouw, zoals zorginstellingen en scholen.

VELUX lichtkoepels

Illustratief hiervoor is de toepassing van VELUX lichtkoepels in het platte dak van integraal kindcentrum Prins Clausschool in Zoetermeer. Om ook de brede gangen te kunnen veranderen in een aantrekkelijk verblijfsgebied, zijn er VELUX lichtkoepels toegepast. De gangen worden in de Prins Clausschool effectief gebruikt als extra werkruimte voor de leerlingen.  Door te kiezen voor elektrisch te openen lichtkoepels met een buitenzonwering, kan zowel de lichthoeveelheid, de warmte als het CO2Lichtoplossingen in het dak: bestekservice TotaalDakConcept niveau eenvoudig beheerst worden.

Gezondheid

Uit recent Europees onderzoek onder 5000 scholieren in 23 landen naar het effect van daglicht in schoolprestaties, blijkt dat leerlingen 12,5% beter presteren wanneer zij in een ruimte zitten met twee keer meer raampartijen. Wanneer we kijken naar het effect van luchtkwaliteit in schoolgebouwen, blijkt uit onderzoek dat de snelheid en kwaliteit van leerlingen verbetert met 12,8% wanneer er in klaslokalen beter geventileerd wordt.

Altijd voorzien van glas

Kenmerkend voor VELUX lichtkoepels zijn de toepassing van een horizontale, gelaagde HR++ veiligheidsruit in de opstand. Hierdoor wordt er hoog gescoord op zowel thermische- als geluidsisolatie, inbraakwerendheid en mogelijkheden om zowel licht als warmte te reguleren met perfect passende zonwering en raamdecoratie. De schaal aan de buitenkant kan zowel in kunststof of (gebogen) glas worden uitgevoerd. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten