Bestekservice en samenwerking leiden tot duurzaam renovatiedak

De bestekservice van TotaalDakConcept richt zich niet alleen op nieuwbouw van integrale dakconstructies, maar ook op renovatie. Goed voorbeeld van het resultaat van de samenwerking tussen partners van TotaalDakConcept is de recente renovatie van het platte dak van een van de bedrijfshallen van Aebi Schmidt uit Holten.
Aebi Schmidt Nederland ontwikkelt en produceert materieel voor de gladheidbestrijding onder de merknaam Nido en Schmidt. Hiermee heeft zij een leidende positie op de Europese markt. Binnen Nederland is Aebi Schmidt Nederland, dat ook vestigingen heeft in Alphen aan den Rijn en Wageningen, verantwoordelijk voor de verkoop en after-sales van strooimachines, sneeuwploegen, veegmachines en multifunctionele voertuigen met bijbehorende aanbouwapparatuur. Het hoeft geen betoog dat de bedrijfshallen over voldoende capaciteit moeten beschikken voor alle bedrijfsactiviteiten.

Samenwerking
Voor een van deze bedrijfshallen moest het dak gerenoveerd worden, waarbij duurzaamheid een van de belangrijkste uitgangspunten was. De drie partners van TotaalDakConcept, die bij de renovatie van het platte dak betrokken waren zijn Kingspan Unidek, SealEco en VRF Europe.
Opdrachtgever Aebi Schmidt stond aanvankelijk voor de keuze om het oude PVC-dak compleet te vervangen of dit dak op een duurzame wijze te renoveren. Uiteindelijk is besloten voor dat laatste en in overleg met de dakdekker is samenwerking gezocht met de drie partners van TotaalDakConcept.

Hoogwaardige renovatie
De bestaande dakopbouw is grotendeels intact gebleven, behalve dat de bestaande PVC is losgesneden en verwijderd tussen de bevestigers en bij de dakranden en opstanden. Het bij-isoleren is gedaan met de Dijkotop LC isolatieplaat van Kingspan Unidek. Deze isolatieplaten zijn in de ondergrond gemonteerd met de mechanische bevestigers van VRF Eurofast bevestiger. Hierna is de Prelasti FR EPDM-membraan met een dikte van 1,2mm van SealEco verkleefd met P150 PU lijm op de ondergrond. Het resultaat is een hoogwaardige renovatie van het platte dak met verbeterde isolatiewaarden én energieprestaties. Want Zonnegilde tekende voor de zonnepanelen. De renovatie heeft ook nog als voordeel dat de hoeveelheid rest- en sloopafval tot een minimum is beperkt.

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten