Parkeerdak en achtertuin tegelijkertijd

De mogelijkheden van parkeerdaken zijn legio. Dat geldt zeker voor het woonwinkelcentrum in Rosmalen, waar het winkeldak de functie heeft van parkeerplek en achtertuin voor de bewoners. Multifunctioneel en mooi. Het dak is mede tot stand gekomen door TDC-partners Isoniq en Zoontjes.

Zoontjes dak als achtertuinHet combineren van functies stelt hoge eisen aan ontwerpers. In Rosmalen is men erin geslaagd om zowel voor het winkelend publiek als voor de bewoners voldoende parkeerruimte te realiseren. Het dak van de supermarkt is zo’n 2.000 vierkante meter groot, waardoor elk appartement beschikt over een eigen parkeerplek. Maar niet alleen dat. Ook is voorzien in groenstroken en zelfs bergruimtes, waardoor er een soort achtertuin is ontstaan.

Parkeerdak met laag gewicht

Voor het dak is onder meer het Pardak®80 systeem van Zoontjes toegepast, dat een relatief laag gewicht heeft. Dit systeem is in lagen opgebouwd. Op de waterdichte daklaag ligt een isolatiepakket. Hierop ligt het systeem van de tegels, waar het (beperkte) verkeer overheen rijdt.

Dakopstand M-XL van Isoniq

Isoniq leverde de Muurvoet, dakstand M (een prefab dakrandopstand van EPS100SE) en dakstand M-XL (een prefab verhoogde dakrandopstand van EPS100SE, voorzien van balusters voor een constructieve verbinding met de dakvloer). Voor complete parkeerdaken biedt TotaalDakConcept allerlei oplossingen via de gratis bestekservice.

Deel dit bericht via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Volg ons:

Meer berichten